2022

Voorwoord

Wat waren wij weer blij dat de voorbereidingen weer van start konden gaan.
Na 2 jaar niets kijken wij als leiding er weer zo naar uit, we hebben er echt zo’n zin in. We hopen jullie ook natuurlijk.
Wij zijn benieuwd hoe het gaat zijn met alle meiden die dit jaar meegaan.
Waar er 3 jaar geleden 2 meiden meegingen gaan er nu wel liefst 20(!) mee.
Wat een andere sfeer zal dat met zich mee brengen, maar ook zo leuk dat ook de meiden nu meekunnen.
Het is nu nog 2 weken voor dat we gaan en bijna alles is geregeld, we hopen op mooi weer en een super gezellige groep.
Aanstaande woensdag 20 april hebben we eerst nog de informatieavond dan gaat het, hopen wij, ook bij alle deelnemers kriebelen.
Wij kunnen niet wachten tot 2 mei 08:00u.

 

Dag 1

Maandag 2 mei 2022;

De eerste dag zit er alweer bijna op.

Vanmorgen vroeg verzamelde we met zijn alle op Spirit. Sommige kinderen wat gespannen, andere vol energie en enthousiasme. Toen iedereen zich had aangemeld en zijn shirt had ontvangen. Konden de shirts worden aangetrokken en de groepsfoto voor de tribune gemaakt worden. Nadat iedereen in één keer was vastgelegd. Moesten de hutkoffers richting bus om te worden ingepakt. Toen alle bagage vakkundige in de bagageruimte gestopt was. Werden de deuren gesloten en kon er gezwaaid worden naar alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en alle andere die kwamen uitzwaaien. De rit naar Hengelo kon beginnen.

In het begin was de busreis nog rustig. Hoe meer kilometers we gemaakt hadden des te harder ging het volume knopje bij sommige kinderen aan. Toen we dichter bij het kamphuis kwamen hoe zenuwachtiger sommige kinderen werden. De volgende vragen kwamen voorbij;

-        Hoe ziet het kamphuis eruit?

-        Met wie lig ik op de kamer?

-        Wat voor spellen gaan we allemaal doen?

-        Wat gaan we eten? Etc.

 

Nadat de bus was leeggehaald en iedereen zijn spullen had verzameld. Kon de kamerindeling bekend worden gemaakt. Toen iedereen zijn kamer had ingericht en de spullen waren uitgestald. Werden snel de voetbalschoenen aangetrokken om even een balletje te trappen. Nadat iedereen even had bewogen en wat energie kwijt was. Was het tijd voor het middag eten. Voordat we konden gaan eten moesten er eerst nog wat regels verteld worden. Zo kunnen we er met elkaar een leuk en gezellig kamp van maken. Toen alle buikjes weer gevuld waren kon het programma echt starten. We zijn het kamp begonnen met voetbalspellen zoals; slechtziende voetbal, honkvoetbal, voetvolley, voetbaldarts parcours en Belgisch voetbal. Dit was ook gelijk het eerste spel in de teams. Er werd vanaf minuut één fanatiek meegedaan en gestreden voor de overwinning. Tijdens de pauze hebben we heerlijke limonade gedronken en bananen en appels gegeten. Daarna konden de kids weer vol energie verder met de voetbalspellen. Na een actieve middag hadden ze even relax tijd. De één ging chillen op de kamer, de andere tafeltennissen, tafelvoetballen, voet volleyen of buiten voetballen. Na het middagprogramma waren de dames/heren aardig hongerig geworden. Vandaag stond er tomatensoep, nasi en vanille yoghurt met chocolade bolletjes op het menu. Nadat iedereen vol zat hadden ze nog even relaxtijd en werd er corvee gedaan. Rond 10 uur vertrokken we richting het bos om het Douanespel te spelen. Er werden van te voren hele tactieken besproken hoe ze het gingen aanpakken. De één wilde alleen, de andere in tweetallen en weer andere in kleine groepjes. Sommige vonden het donkere bos wel erg spannend. Nadat iedereen weer was teruggekeerd werden de slaapkamers opgezocht en de pyjama’s aangetrokken. We zijn benieuwd wat de nacht ons gaat brengen.

De teams en de kamerindeling kunt u vinden op de website morgen in de loop van de dag.

Wij willen iedereen die ons op welke manier dan ook gesponsord heeft nogmaals hartelijk bedanken. Wij genieten met elkaar van alle giften.

Dinsdag 3 mei 2022;

Rond een uur of 2 ‘s nachts was het rustig in het kamphuis. Hier en daar werd nog licht gekletst maar de meeste gingen toch maar een paar uurtjes slaap pakken. Om half 8 werd iedereen gewekt met een lekker vrolijk muziekje. Dit kon niet door iedereen gewaardeerd worden. 😉

Na wat opfrissen, optutten en omkleden was iedereen op tijd aanwezig in de eetzaal. Na een lekker ontbijtje waren ze klaar voor het ochtendprogramma. Vanmorgen stonden de oudhollandse spellen op het programma.   Zo gingen ze jeu de ballen, spijkerpoepen, touwtrekken, sjoelen, lijnbal, doorgeefbal, steen/papier/schaar race en boter/kaas/eieren race. De kids deden erg fanatiek mee.

Hierna konden ze zich opladen voor het middagprogramma met een boterham met gebakken ei.

Na wat corvee en opfrissen en voor sommige de zoveelste verkleedpartij😉 ging het middag programma van start het persoonlijk toernooi. De kinderen speelde allemaal kleine wedstrijdjes in verschillende combinaties. Uiteindelijk gaat het erom wie individueel de meeste punten heeft gehaald. De prijswinnaars poseren trots op de gemaakt foto’s. Het persoonlijk toernooi was in twee verschillende leeftijdsgroepen. Nadat het toernooi klaar was konden ze wat opfrissen of nog een spelletje spelen buiten/binnen. Toen iedereen een beetje was bijgekomen was het tijd voor het avondeten. De dames in de keuken hebben heerlijke gehaktballen gedraaid en gebraden. Hierbij hadden we gebakken aardappels en doperwten/wortels. Ook vanavond ging het eten er weer goed in. Het toetje  vandaag was aardbei/vanille vla.

 

Nadat ze hun voorraad snoepjes hadden aangevuld bij de kampwinkel. Werden er wat potjes tafelvoetbal, pingpong gedaan en werd er geknutseld. Toen het donker werd vertrokken we richting het bos maar eerst hebben we de prijsuitreiking van de voetbalspellen en het persoonlijk toernooi gedaan. Vanavond stond het transferspel op het programma.

 

Korte uitleg van het transferspel;

Het spel bestaat uit 2 delen. In het eerste deel van het spel proberen de teams zo snel mogelijk bij de sponsors te komen op de volgorde van hun lijstje.  Zijn ze als eerste bij een sponsor verdienen ze het meeste geld en als laatste het minste geld. Nadat de teams bij alle sponsors zijn geweest wordt het geld bij elkaar opgeteld. In het tweede deel van het spel moeten de teams de spelers van het lijstje verzamelen in de volgorde van het lijstje. Elke sponsor heeft nu een lijstje met spelers voor een bepaalde prijs die kan variëren tussen de 12 miljoen en de 1 miljoen. Elke sponsor heeft een ander prijs voor een speler. De groepjes mogen bij de sponsors navraag doen over de prijs van de speler. Ze hebben de keus om de speler te kopen of om verder te zoeken. Ze mogen 2 keer weigeren daarna moeten ze een speler kopen en door naar de volgende speler op het lijstje. Nadat alle spelers zijn aangekocht gaan de teams terug naar het beginpunt. Hier wordt het sponsorgeld afgetrokken van het geld van de gekochte spelers. Het team die het meeste geld over heeft wint het spel.

 

Na terugkomst van het bos werd er door een aantal gedoucht en de rest ging richting hun kamer. We zijn benieuwd wat de nacht ons nog gaat brengen😉

 

Woensdag 4 mei 2022;

Na een wat korte nacht werden de kids met muzikale begeleiding wakker gemaakt. Sommige sprongen gelijk uit hun bed maar er waren er ook een aantal die niet uit hun bed te krijgen waren. Nadat iedereen zich beneden had verzamelt was het tijd voor het ontbijt. Toen alle magen weer gevuld waren hadden de meiden en jongens tijd om de juiste kleren aan te trekken. Ondertussen kon de leiding en de gearriveerde 6 dames van Dames 1 en Bas Jonker alle activiteiten klaar zetten. Die hadden voor vandaag een clinic georganiseerd. De activiteiten; 1x1 naar 3x2 aanvalsspel, dribbel wedstrijd en hoedjes verzamelen, estafette hindernis parcours, partijvorm 2x2, 2 tegen 2 aanvalsspel en 1 tegen 1 aanvalsspel. Deze activiteiten speelde ze in teams onderverdeeld in jong en oud en meiden/jongens apart. Na het vele rennen had iedereen enorme trek gekregen. Gelukkig hadden de dames van de keuken alles al voorbereid en konden de tafels snel gedekt worden. Toen iedereen lekker had gegeten hebben we afscheid genomen van Bas en twee dames. Die weer richting huis vertrokken. Na wat vrije tijd vertrokken we in de middag richting het bos. Hier gingen we met elkaar voetgolf spelen. Er waren verschillende holes uitgezet. De een was moeilijker of langer dan de andere. Ze moesten in zo min mogelijk schoten de bal in de hole krijgen. Toen we terugkwamen uit het bos hadden we nog een klein half uurtje de tijd voordat het avond eten gereed was. Toch werden nog snel wat potjes voetvolley en voetbal gespeeld. We begonnen de avond maaltijd met een groente soep. Na de soep stond er macaroni met bolognesesaus, komkommer en sla op het menu. Toen alle buiken weer gevuld waren hadden de dames uit de keuken nog een lekkere verrassing. Het toetje was vandaag een vanille- en aardbeienijs met een koekje. De toetjes waren binnen no time opgesmuld. Na het avondeten vertrokken ook de laatste 4 dames richting huis. S ’avonds werd de groep gesplitst in jong en oud. De jonkies mochten eerst levend kwartet spelen in het bos. Na veel geren en getik op de zandvlakte in het bos was het daarna de beurt aan de oude garde terwijl de jongere weer terug liepen naar het kamphuis. Het was inmiddels al gaan schemeren en door middel van lampen is het gelukt om ook met de oudere levend kwartet te spelen. Met terug komst was het nog lang rumoerig maar uiteindelijk is iedereen in slaap gevallen. 

 

Donderdag 6 mei 2022;

Vandaag werden ze weer om 7:30 uur wakker gemaakt met muzikale begeleiding. Heerlijk gedoucht, tanden gepoetst  en gegeten. Na het eten begon het grote voetbaltoernooi. Alle 10 de teams speelde een wedstrijd van 12 minuten tegen elkaar. Na elke wedstrijd mocht iedereen 1 shoot-out nemen. Een 1 tegen 1 duel waarbij de aanvaller 10 tellen heeft om te scoren. Deze doelpunten worden opgeteld bij de eindscore. Zo kon je toch nog winnen ondanks dat je de wedstrijd van 12 minuten verloren had.  Na deze poulefase werden er kruisfinales gespeeld. De nummer 1 speelde tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de 7 en zo verder. Uiteindelijke speelde team 6 tegen team 10 in de finale en team 2 en team 5 in de troostfinale. De uiteindelijke winnaar is team 6 geworden! Na het toernooi hebben we heerlijk met ze alle ge-BBQ’d. Alles was door de dames uit de keuken uit de kast getrokken. Van gevulde eitjes tot broodjes kruidenboter. Hamburger, kippenpoot, worst en kipsaté werden voor ons bereidt. Na het eten kwam de microfoon tevoorschijn en werd k3, zoutelande en bankzitters uit volle borst meegezongen. De prijzen van de activiteiten van gister en het grote toernooi van vandaag werden uitgereikt. Daarna was het tijd voor het grote scheerschuim gevecht. Voor meer uitleg zie de foto’s op de site . Toen al het scheerschuim uit de haren, oren en neus gewassen was zijn we weer vertrokken richting het bos. De kinderen wilde graag nog een keer het douanespel spelen. Het bos was bekend, het spel was bekend dus de kinderen konden lekker los in het bos. Eenmaal weer terug in het kamphuis was het tijd voor Feyenoord. Na veel nagelbijten was de stemming helemaal top; Feyenoord door naar de finale. Het zal nog lang rumoerig blijven tijdens het laatste nachtje op kamp. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij willen iedereen die ons op welke manier dan ook gesponsord heeft nogmaals hartelijk bedanken.

Wij genieten met elkaar van alle giften.

Maak jouw eigen website met JouwWeb